Valerio Olgiati > National Park Centre

Valerio Olgiati > National Park Centre

Source: Afasia
Photography: Javier Miguel Verme

The exhibitions are held in the new visitors centre. The administration is in the old castle building; the hall, foyer and seminar space are in the stables.
From outside the new building seems extremely regular, it has no emotional expression, so to speak. The inner spatial development is the product of antitheses: of concealing and revealing, heaviness and lightness, regularity and irregularity. The windows are slightly more horizontal in format, producing an “observing” view in all directions from each room. The exhibition spaces can be properly blacked out and all have the multi- functional technical facilities required for contemporary exhibitions.

 

 

 

 

 

 

 

Location: Zernez, Switzerland
Architect: Valerio Olgiati
Collaborators: Aldo Duelli (project manager office Olgiati), Fabrizio Ballabio, Theo Barmettler, Pascal Flammer, Herwig Lins, Sara Wiedenbeck
Structural Engineer: Jon Andrea Könz, Ing.-Büro, Zernez + Dr.Schwarz Consulting, Zug
Client: Swiss National Parc, Zernez
Construction Supervisor: Rico Stupan, Architectura DC SA, Scuol + Claudio Bulfoni, Castellani & Bulfoni, Scuol
Project Year: 2008

 

Leave a Comment