John Pawson > Wooden Chapel

John Pawson > Wooden Chapel

Source: Dezeen

Photography: Eckhart Matthäus, Felix Friedmann, John Pawson

A small path leads to the chapel’s entrance, located at the transitional point between woodland and open ground. The architecture is framed as the simplest of gestures. From certain perspectives its mass appears as a pile of logs stacked up to dry; from others the considered placement of the elements on a concrete plinth creates a more formal impression of a piece of sculpture emerging from the forest. The purposefully narrow entry maintains the sense of physical proximity encountered as one moves through the dense trees, adding visceral and visual theatre to the exhilarating experience of passing into an attenuated space over seven metres high and nearly nine metres long.

© Eckhart Matthäus

 

© Eckhart Matthäus

 

© Eckhart Matthäus

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

 

© John Pawson

 

© John Pawson

 

© Eckhart Matthäus

 

© Felix Friedmann

 

© Felix Friedmann

Project team
Jan Hobel, Eleni Koryzi, Max Gleeson

In collaboration with the Siegfried and Elfriede Denzel Foundation, Dinesen, Gumpp & Maier

Leave a Comment