Brandlhuber+ & Dorte Mandrup Architekter > Crystal

Brandlhuber+ & Dorte Mandrup Architekter > Crystal

Source: Dorte Mandrup Architekter
Photography: Torben Eskerod

Nicknamed “The Crystal” because of its semitranslucent “skin” made out of polycarbonate that allows for the inner light to escape into the dark Copenhagen night, The Crystal has become somewhat of a local landmark. Flexibility and coherency are other keywords regarding The Crystal. The inner landscape is painted green, which creates a coherency that allows the various areas of the facility to seem visually and spatially connected – even when they are apart or on different levels. The building’s steel and timber structure is covered with opalescent polycarbonate panels with a low U-value. This translucent cover offers excellent daylight conditions.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment